09/06/14 20:28
(http://www.klassa.bg/)

Нюйоркската полиция започва тестове на камери, носени на тялото

  Най-голямото полицейско управление в САЩ ще изпробва два вида камери за тяло за служителите си, пише The Verge. Комисарят на службата Бил Братън обяви, че 60 полицая, работещи в най-размирните райони, ще започнат да носят камери. Едното устройство се нарича Vievu и е камера с формата на пейджър, закрепяща се с щипка, която се носи от предната страна на ризата. Другата камера – Taser, се поставя на ухото, очилата, на яката или ръкава. 
Нюйоркската полиция посочва, че започва тестовете в отговор на критиките към политиката й „Спри и претърси“ – практиката на рутнни проверки, разпити и претърсвания на граждани, които според полицаите са подозрителни, но все още не са извършили престъпление. Организации за защита на човешките права отнесоха въпроса до съда и полицията намалява проверките „Спри и претърси“, след като съдията отсъди, че практиката е противоконституционна. 
Комисар Братън заявява пред The Wall Street Journal, че се надява камерите да намалят конфронтацията между полицията и гражданите и да сложат край на практиката „той каза, тя каза“. Камерата Taser е създадена да записва непрекъснато 30-секундни видео сегменти без звук, а Vievu ще прави запис, само ако служителят на реда плъзне капачето на обектива. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване