09/06/14 06:41
(http://www.klassa.bg/)

Празна трибуна на „Лудогорец” - „Реал”

 „Лудогорец” отнесе наказание още за първия си домакински мач в Шампионската лига, в който приема не кого да е, а носителя на трофея „Реал” (Мадрид). Дисциплинарната комисия на УЕФА санкционира „зелените” с частично затваряне на стадиона заради расистки прояви на феновете в реванша от плейофите срещу „Стяуа”, който българският представител в турнира спечели след уникална драма с дузпи.

 

За мача срещу Кралския клуб на 1 октомври няма да бъдат продавани билети за сектор „А“ на Националния стадион в София. Това означава, че капацитетът на трибуните намалява с около 10 хиляди места. „Лудогорец” също така е глобен с общо 16 000 евро за непристойно поведение на футболистите, незадоволителна организация на мача и за нахлуване на терена.

 

По-тежка санкция все пак отнасят от „Стяуа”. Румънците са наказани да играят пред празни трибуни първото си домакинство от групите на Лига Европа срещу датския „Олборт” на 18 септември. От Букурещ трябва да платят и близо 65 хиляди евро заради расизъм, хвърляне на бомбички и фойерверки и непристойно поведение на футболистите.

 

Наказанията са следствие на словесните престрелки по трибуните по време на мача „Лудогорец” - „Стяуа”. От румънската агитка, в която имаше и български фенове - предимно такива на ЦСКА, скандираха по адрес на тима от Разград „Турци сте, турци сте”. Част от публиката на домакините отвърна с викове „Цигани, цигани”, адресирани към румънците.

 

Ръководството на шампионите все пак ще обжалва решението на европейската централа. „УЕФА не прие становището на клуба, че за еднократното скандиране по адрес на румънците публиката на „Лудогорец” е била провокирана от феновете на „Стяуа”, подкрепяни от група привърженици на ЦСКА. Считаме, че подобна санкция е прекалено сурова, предвид цивилизованото поведение на нашата публика във всички мачове досега. Феновете на „Лудогорец” имат славата на толерантна публика, която досега никога не е употребявала забранените от УЕФА пиротехнически средства и не е проявявала агресия спрямо противниковите агитки и футболисти”, оправдават се от Разград. Докато тече обжалването, „Лудогорец” преустановява приемането на заявки за билети в сектор „А”.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване