09/06/14 19:26
(http://www.klassa.bg/)

Рокери протестират срещу шистовия газ

 Национален "Протест срещу извличането на шистов и въглищен газ от земите на Добруджа" с подкрепата на будното рокерство в България се проведе днес във Варна, съобщи Фокус.
 
Около 40 рекери и близо 150 граждани се събраха пред Катедралата във Варна, за да изразят несъгласието си с добива на шистов газ край добруджанското село Вранино. По думите на един от организаторите на протеста Красимир Симеонов, по отношението на проучванията за шистов газ има безхаберие и престъпна небрежност. „А, може би и нещо друго?”, риторично попита Симеонов. Той добави, че този въпрос занимава всички нормални и здравомислещи хора в страната. „Кое накара министъра на Околната среда и водите да даде разрешение на частна фирма за подземна въглищна газификация? В България няма да се добива шистов газ защото ние сме все още тук”, категоричен беше Красимир Симеонов. Той каза още, че протестите ще продължат докато гражданите имат сигурност, че наистина няма да се провеждат сондажи за шистов газ. Мотористите бяха категорични, че протестът няма политическа окраска, а идеята е възникнала съвсем случайно.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване