09/07/14 21:24
(http://pik.bg)

Бареков в Хасково: Само коалиция „България без цензура“ може да доведе до промяната

Бареков в Хасково: Само коалиция „България без цензура“ може да доведе до промяната

Само коалиция „България без цензура“ може да доведе до промяната. Това каза кандидатът за министър-председател и лидер на "България без цензура" Николай Бареков пред 500 души в Хасково. Срещата започна с една минута мълчание в памет на жертвите на наводненията у нас през последната една година.

„Очаквам вълна от гласове за ББЦ. Няма смисъл да гласуваме за Борисов, когото изхвърлихме с камъни. Какво ново ще видим от ДПС освен старите кражби? БСП продаде ли се на ДПС – продаде се – и от там не може да очакваме нищо ново. Новото е само ББЦ. Това е съюзът от партии, който може да доведе промяната“, категоричен бе Бареков. На България й е нужна промяна, подчерта той и призова да бъдат сменени лицата в политиката. Лидерът на ББЦ  припомни, че част от кандидатите за депутати на останалите партии имат по 25 години стаж в парламента. Като пример той даде Михаил Миков от БСП.

„Време е за промяна, време е да извадим старите муцуни от парламента и да вкараме там нови, млади хора, които никога не са били министри, агенти и никога не са посягали на вашето имущество, които имат образованието и морала да бъдат представители в най-свещената институция на България – Народното събрание“, подчерта още Бареков. Той припомни, че на входа на Народното събрание пише "Съединението прави силата", но помоли: "Не ни карайте да се съединяваме със старите политици, не виждам как ще се обединя с Борисов или Местан“.

Искаме да махнем ДПС от властта. Искаме центърът в политиката да бъде за българска партия. В нея ще има място за всички – българи, турци, арменци, посочи още лидерът на ББЦ. Той зададе въпрос към залата: „Искате ли да извадим ДПС от властта в България?“, а хората му отговориха с единодушно „да“ и бурни аплодисменти. „Тогава гласувайте за Борислав Иглев“, призова Бареков и допълни: „Не познавам човек, който ще гласува по съвест нито за ГЕРБ, нито за ДПС, но ако искате промяна, гласувайте за Борислав Иглев". Лидерът на ББЦ постави за задача на Иглев да победи Лютви Местан, който води листата на ДПС в Хасково за изборите на 5-ти октомври.

"Нашите 11%, които взехме на евровота избодоха очите на опонентите ни. Не ни оставиха на мира още от първия момент. Нападнаха ни и ме питат дали съм си платил данъците. Аз питам какви данъци са платили Борисов, Станишев и Орешарски. Този цинизъм на политиците докара народа до отчаяние“, посочи Бареков. Той се обърна към хасковлии: „Питам, как е възможно вашият кмет да направи от Хасково феодална държава – ще прави сина си депутат. Какъв беше Георги Иванов? - от 20 години управлява Хасково и беше какъв ли не, а сега ще реформира държавата чрез Реформаторския блок“.

Кметът е най-богатият човек на Хасково, а Борисов е най-богатият човек в България. Тези хора не са ли политици? Чувам, че кметът на Хасково се готви да купува гласове, обещава да купи 20 хиляди гласа. Може и ДПС да надмине по купуване на гласове. Гласът, даден за ДПС или ГЕРБ, е купен глас, няма да ви донесе нищо добро. Той не носи бъдеще, а носи само минало, бедствия и сълзи, смята лидерът на ББЦ.

Той бе категоричен, че на хората от бизнеса трябва да бъде дадена свобода и че държавата няма да е повече маша, защото бизнесът е този, който ще създаде работни места. „На 5-ти октомври, ако ми дадете властта, лично аз ще изхвърля Ваньо Танов от митниците“, обеща Бареков.

„Ще направим лекарствата и здравеопазването безплатни за майките, децата, възрастните хора и хората с увреждания. Николай Бареков и ББЦ ще работят за обикновения народ и бедните хора в България, за младите, за тези, които създават работни места и ще работим против олигархията, корупцията и всеки, който се опитва от политик да става бизнесмен“, зарече се кандидатът за министър-председател.

"Мнозина от нашите опоненти решиха днес да заложат на тържествата и танците, и това става ден преди в Бургас да бъдат изпратени жертвите на поредния потоп. За разлика от тях, ние днес бяхме в пострадалите през последните 72 часа села. Още от община Опан започва страшното, а в Странско къщите от най-долната част са напълно залети. Хората са били до гуша във вода и няма жертви, защото кметът се е усетил овреме. Другото, което е спасило хората, е, че водата е само 1,5 м", разказа Бареков

"Набитото ми око на журналист видя, че водата не е дошла от небето, а това е била водна стихия, дошла от язовири, харизани на партиите. Цяла България знае на кого са язовирите – на ДПС и ГЕРБ и знае кой наряза тръбите. Тези хора, като Мирослав Найденов, който беше един от виновните, изпаднаха до нивото на братята роми и нарязаха на скрап цялата ни родина. Сега водната стихия, която залива нашите къщи, не е Божие наказание, а наказание от едни крадци", заключи лидерът на ББЦ.

Голяма част от хората в Странско в момента са без покъщнина. Днес той дари 2000 лв. за най-пострадалите семейства и организира доставянето на храна и вода, а водачът на листата на ББЦ в Хасково Борислав Иглев дари дюшеци и одеяла. "Докъде я докарахме, както в Индия, хората да искат постели. Човекът от една от най-пострадалите къщи е бил миньор в "Черно море" и сега е загубил малкото, което е имал, не е ли срамота?", попита Бареков. Той призова своите опоненти да направят също дарения, а Борисов и Сидеров "да бръкнат в дълбоките си джобове и да дарят по 25 хил. лв.".

Никой на Запад или в Европа няма желание Борисов да се връща на власт. Той лъже, създава паника сред населението, за да го изберат и да управлява като цар, предупреди зам.-председателят на групата на ЕКР в Европарламента. „Време е да изберете политици, които да гарантират спокойствие в обществото, примирие между враждуващите кланове“, посочи още Бареков и обясни: „Искам да сваля от власт БСП, ДПС и ГЕРБ, но след това няма да водя война с тях, ще ги оставя да се развиват в опозиция, ще им спра субсидиите“. Той бе категоричен, че партийните субсидии трябва да бъдат отнети от партиите и върнати на народа. „Това са парите за безплатното образование и здравеопазване“, каза в заключение лидерът на ББЦ.

Тук съм и ви гледам в очите, искам и след изборите да съм пак пред вас и да мога да ви гледам така. Аз няма да ви предам, каза от своя страна водачът на листата на коалиция „България без цензура“ в Хасково Борислав Иглев. Идвам от едно наводнено село и разбирам колко сме малки пред природата. Животът е едно нищо, ако природата е срещу теб. Заради това ни е поставена цел – с грижа към народа. Ще се грижа за вас и няма да позволя да ни управлява един феодал, зарече се Иглев, визирайки кмета на града Георги Иванов.

„Като спортист мога да кажа, че за 10 години не съм чувствала подкрепа от държавата, помагали са ми отделни федерации и хора“, разказа пред хасковлии световната шампионка по лека атлетика Тезджан Наимова. „Въпреки всичко, успях да стана световен шампион, а сега съм горда с каузата на ББЦ и вярвам, че на 5-ти октомври ще имаме голям успех“, допълни тя.

Държавата е на смъртен одър, но вместо да й се приложат нужните спасителни мерки, на нея просто й се дават лекарства, които да я държат като жив смъртен, каза Николай Казаков от ЗНС, който е втори в листата на ББЦ в Хасково.

Юлиан Семерджиев от партия „Лидер“, който е трети в листата на ББЦ в Хасково се ангажира да разкрие 10 хиляди работни места и да възроди въгледобива в Димитровград. „Постоянно ни питат дали е възможно разкриването на 1 милион работни места, аз лично гарантирам да отворя 10 000 в Димитровград. Поемам ангажимента", каза той.

Групата на ББЦ ще води битка за българския народ – истинска, а не от Варадеро, каза четвъртият в листата на ББЦ в Хасково Гален Монев. „Ние знаем, че Бареков няма да седне на една маса с Местан и Борисов, ето защо той заслужава вашата подкрепа“, подчерта Монев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване