09/08/14 23:43
(http://pik.bg)

1 млн. лева са щетите по жп инфраструктурата

1 млн. лева са щетите по жп инфраструктурата

Щетите от потопа върху ж. п. инфраструктурата са за стотици хиляди левове, а може да стигнат и до 1 милион. Това прогнозира шефът на НКЖИ инж. Милчо Ламбрев в Симеоновград след инспекция на няколко засегнати участъка.

Най-тежко е положението по път 1 и 2 София - Бургас между гарите Михайлово и Калояновец. Както вече писахме, том пороят отнесе стотина метра от ремонтирания релсов път. 

“Липсват 150 м от баласта под линията между гарите Гълъбово и Любеново и релсите висят във въздуха, което е изключително опасно. Движението е спряно", добави началникът на НКЖИ. Поражения, но не толкова големи, имало и между Харманли и Любимец. Компанията щяла да разчита на помощ от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии освен собствените сили.

Вчера Ламбрев даде старт на строителството на 2 тягови подстанции и разширението на трета по трасето на "влака стрела" от Диитровград до Свиленград.

Все още е затворен за автомобили и пътят Симеоновград - Гълъбово заради преливането на река Съзлийка върху шосето. Не може да се пътува и в участъка Симеоновград - Димитровград, където пороят е отнесъл асфалта в 100-метрова полоса. 

Бедственото положение в трите общини остава до днес.

"24 часа"

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване