09/08/14 22:34
(http://pik.bg)

Болниците със 120 млн. лв. за септември

Болниците със 120 млн. лв. за септември

120 млн. лв. са прогнозните бюджети на болниците за септември. Това одобри Надзорният съвет на здравната каса в понеделник. Стойностите са с 16 млн. лв. над тези за август, когато директорите на клиниките се разбунтуваха. Надзорниците приеха и касата да плати надлимитната дейност за юли. Клиниките са превишили парите си за този месец с 37 млн. лв. или общо са заработили 157 млн. лв.

При този темп на разходи касата няма да има средства, за да покрие всички разходи на болниците за септември, октомври и ноември. НЗОК разполага с 401 млн. лв. за тези три месеца и за надлимитната дейност за август. Тъй като харчът на болниците е средно 150 млн. на месец, излиза, че около 100 млн. лв. ще трябва да се прехвърлят за плащане през 2015 г.

Надзорният съвет прие и остатъкът в резерва на касата да се използва, за да се покрият разходите за лекарства за домашно лечение, където също не достигат пари. В него има 56 млн. лв.

"Стандарт"

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване