09/08/14 19:06
(http://pik.bg)

Местан: Огорчен съм от агресията, с която политическите опоненти на ДПС говорят за партията

Местан: Огорчен съм от агресията, с която политическите опоненти на ДПС говорят за партията

Националното съгласие не може да изключва ДПС. Това предупреди лидерът на партията Лютви Местан при откриването на предизборната кампания в шуменското село Черна.

“ДПС доказа, че може да се откаже от властта в името на ценностите, в името на това, от които днес България се нуждае. Тя се нуждае от успокоение, от стабилно управление, което да решава проблемите на всички български граждани, без да дискриминира никого”, каза Местан и напомни, че избирателите на партията му са над половин милион, пише "24 часа".

ДПС ще води кампанията си толерантен език, защото в това е силата ни, заяви още Местан. Той изрази огорчението си от агресията, с която политическите опоненти на ДПС говорят за партията, и от обвиненията, че “ДПС е преяла с власт”.

Лидерът отново засегна и темата с използването на език, различен от българския, по време на предизборната кампания. “Говорих с няколко изречения на майчиния си език. Ако днес това е престъпление, то ние имаме проблем с европейските стандарти за правата и свободите”, каза Местан. Той даде пример с европейските лидери, които участват в откриването на кампаниите на другите партии и говорят на английски език.

С тържествен водосвет в катедралния храм “Св. Св. Кирил и Методий” в Монтана пък откри кампанията си водачът на листата на ДПС Петър Чобанов. Присъстваха и членове и симпатизанти на партията. След това Чобанов и други кандидат-депутати се срещнаха с персонала и малчуганите от дома за деца лишени от родителски грижи и с представители на дома за възрастни хора в града и поеха ангажименти за решаване на проблемите им.

Аз съм убеден, че с ваша помощ на 5 октомври в област Смолян за ДПС ще бъде празник. Това заяви пък в Неделино водачът на листата Мустафа Карадайъ. Той бе гост за празника по случай 40 г. от създаването на Неделино като град и за провеждането на втория Балкански фолклорен фестивал, в който участват изпълнители от над осем държави.

Пожелавам в близко бъдеще мероприятието на добие още по-голям мащаб и да се радвате на участници от десетки страни, каза още Карадайъ.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване