09/10/14 14:34
(http://pik.bg)

Разярен баща потроши кола на социални, взели му децата

Разярен баща потроши кола на социални, взели му децата

На истинска драма станали свидетели социални работници при опит да отнемат децата на разтревожен родител. Баща изтръгнал вратата на служебен автомобил, карал децата му в дом за лишени от родителска грижа, съобщи tribali.info.

Случката стигнала и до съда във Враца, като магистратите наложили глоба на мъжа.Митко И. от село Галиче, заедно с жена си Анка И. и 6 от общо 8-те им деца, живеели в общинско жилище във врачанския жилищен комплекс „Сениче“.

Поради неплащане на вноските за наем и недобро поддържане на апартамента обаче семейството било принудено да напусне дома си. 

На 29 юли около 11 часа социалните работници в отдел „Закрила на детето” към дирекция „Социално подпомагане” Петя Флорова и Харитина Алексиева, придружени от инспектор Е. Иванов от „Детска педагогическа стая” при районното полицейско управление във Враца и още двама полицейски служители, посетили жилището, за да изведат и настанят 4 от децата, които живеели там, в дома за деца, лишени от родителска грижа „Асен Златаров“.

Въпреки оказаната емоционална съпротива от страна на майката малчуганите били натоварени в автомобил на полицията „Фолксваген Мултиван Стартлайн” и тръгнали заедно със служителите. На излизане от квартал „Сениче“ срещу буса внезапно се появил, тичайки, подсъдимият Митко, който застанал точно пред автомобила, принуждавайки водача да спре. 

Полицейските служители му направили забележка, казали му да се премести и да не създава проблеми, след което бусът отново потеглил на бавен ход. Бащата обаче се затичал след превозното средство, настигнал го, като съумял да се хване за дясната странична плъзгаща врата, която започнал силно да дърпа, воден от намерението да я отвори, за да види децата си. Вратата на буса се откачила от закрепващите я панти и подсъдимият паднал заедно с нея на асфалтовата настилка.

За това, че е увредил чужда движима вещ – автомобил, собственост на областната дирекция на МВР във Враца, Митко И. трябва да заплати глоба в полза на държавата в размер на 200 лева и да покрие направените разноски по делото. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване