09/10/14 11:38
(http://pik.bg)

ЦИК: Никога не сме обсъждали независимите кандидати, не е в нашите правомощия

ЦИК: Никога не сме обсъждали независимите кандидати, не е в нашите правомощия

Във връзка с публикации в печатни медии, онлайн новинарски издания и електронни медии, внушаващи, че Централната избирателна комисия е изразила мнение, че независимите кандидати нямат шанс за влизане в парламента при предстоящите избори за народни представители на 5 октомври 2014 г., Централната избирателна комисия категорично заявява, че опровергава горните твърдения.

Това обявиха от комисията в отворено писмо до медиите. Никога и по никакъв начин в комисията не е обсъждан подобен въпрос, категорични са от там.

Централната избирателна комисия е независим държавен орган, който отговаря за подготовката, организацията и произвеждането на законосъобразни, честни и свободни избори и който осигурява условия за свободно упражняване на активното и пасивно избирателно право, при равни условия за всички заинтересовани страни, поясняват от институцията.

Централната избирателна комисия не си е позволявала, не може да си позволи и няма да си позволи изказвания, коментари, становища, решения и всякакви други действия и актове, с които да се намесва в политическия процес, пише още в съобщението.

Прогнозите за изборните резултати не са в правомощията на Централната избирателна комисия и никога не са били предмет на обсъждане, завършват писмото си от ЦИК.


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване