09/11/14 16:43
(http://pik.bg)

Бутнаха 107 незаконни строежа в Ченгене скеле

Бутнаха 107 незаконни строежа в Ченгене скеле

До момента в Ченгене скеле са премахнати 107 незаконни строежа. Това обяви по време на среща за проблемите на рибарското селище Ваня Радева, директор на Дирекция за национален строителен контрол–Бургас.

 Издадени са 252 заповеди за премахване на незаконни постройки в Ченгене скеле. От тях 251 са в сила, отправена е молба за доброволното им премахване. До настоящия момент са премахнати общо 107 незаконни строежи като остават за премахване още 144, които имат влезли в сила заповеди за премахване. Те подлежат на процедура за принудително изпълнение на заповедите за премахване и РДНСК е длъжна да изпълни решенията на съда. Ако изпълнението се обжалва и съдът го спре, единствено тогава постройките няма да бъдат съборени.

Радева посочи, че е имало заповед за премахване за 10 септември, която е отложена, заради наводнението. „Все пак ние се съобразяваме, в района на рибарското село процедурите са оставени за по-късен период“, посочи Радева. По нейните думи, няма информация това да се единствени домове на хората. Тя каза още, че има фирми, избрани за премахването на общо 7 незаконни постройки. Димитър Янчев от сдружението на рибарите в Ченгене скеле „Морски сговор“ помоли да не събарят домовете на 5-6 от членовете, докато влезе в сила урегулирането на земята около третия канал в района, като след това те ще преместят материалите се там и вече законно ще си построят хижи и домове.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване