09/11/14 05:35
(http://www.klassa.bg/)

Камерън развя шотландския флаг

 Британският премиер Дейвид Камерън (на снимката) нареди да бъде развято знамето на Шотландия пред седалището му на “Даунинг стрийт” 10 и призова шотландците да гласуват против независимостта на Шотландия на референдума на 18 септември.

 

В статия във в. “Дейли мейл” Камерън предупреждава, че бъдещето на Вели­кобритания е под въпрос. Той напомня общото минало на Шотландия и другите части на Обединеното кралство, изтъква социалните завоевания на страната, преди всичко здравната и пенсионната система, благодарение на които целият свят гледа на Вели­кобритания със завист.

 

В реч, която произнесе в столицата на северната област - Единбург, Камерън предупреди, че ако Шотландия излезе от Великобритания, това ще означава автоматично и отказ от британската лира.

 

Това не е гласуване само за даване на израз на недоволството от сегашното консервативно правителство, предупреди премиерът. “Това е нещо напълно различно от едни парламентарни избори: това е решение не за следващите пет години, а решение за следващия един век”, подчерта Камерън.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване