09/11/14 07:52
(http://pik.bg)

Министър Христо Иванов се среща с неправителствени организации за промени в съдебната власт

Министър Христо Иванов се среща с неправителствени организации за промени в съдебната власт

Във връзка с отправеното до неправителствения сектор и професионалните организации предложение от министъра на правосъдието Христо Иванов за включване в процеса на актуализиране на Стратегията за продължаване на реформата в съдебната система в условията на пълноправно членство в Европейския съюз, на 9 септември представители на неправителствени организации са връчили на министъра на правосъдието Христо Иванов документ, отразяващ вижданията им за развитие на институциите на съдебната власт. 

Предложенията са насочени към преосмисляне статута на ВСС, преодоляване на партийното влияние при избора на членове на ВСС от парламентарната квота, разширяване правомощията на общите събрания на съдиите, прокурорите и следователите, централизирано атестиране и подобряване управлението на органите на съдебната власт. 

На 11 септември от 11:00 часа в Конферентната зала в Съдебната палата ще бъде проведена пресконференция, на която предложенията ще бъдат представени от вносителите им.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване