09/11/14 17:22
(http://pik.bg)

Ново уволнение! Близнашки разкара зам. областния управител на Перник

Ново уволнение! Близнашки разкара зам. областния управител на Перник

Министър-председателят на служебното правителство Георги Близнашки е издал заповед, с която е освободил от поста зам. областния управител на Перник Галина Никодимова. Заповедта е получена вчера с мотив конфликт на интереси, пише "Струма БГ".

Съпругът й Марин Никодимов е трети в листата на ДПС за народни представители. Той е директор на 9 ОУ „Темелко Ненков“ в града. С това политическите уволнения в областната управа продължават, след като преди две седмици бе освободен областния управител арх. Михаил Михайлов. 

„Това е политически акт, който не почива на никакви правни основания. Заповедта за уволненсието ми е на база доклад на областния управител Бойка Павлова, която се позовава на препечатка от вестник. Тя не си е направила труда да прочете нормативните документи. Аз не отговарям за организационно-техническата подготовка на изборите, а РИК. Участвала съм само в консултациите за съставянето на комисия“, каза за „Струма“ Галина Никодимова.

Тя ще оспорва решението за уволнението си в съда. Освен това смята, че Близнашки е подведен и че най-вероятно не е запознат с обясненията, които тя е дала. Те били в обем от 4 

страници и в тях се обяснявало, че няма конфилкт на интереси.
Според Никодимова бащата на кандидата от ГЕРБ Денислав Захариев е член на РИК Перник, на друг кандидат за народен представител от листата на реформаторския блок пък лелята била в РИК. 

Никодимова очаква, че политическите уволнения в областната управа ще продължат като ще бъдат освободени всички от екипа на досегашното ръководство на областта.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване