09/11/14 08:07
(http://www.dnevnik.bg/)

Повечето американци и европейци имат негативно мнение за Русия, сочи проучване


Голяма част от американците и европейците гледат негативно на Русия и са склонни да подкрепят Украйна, дори това да усложни отношенията с Москва, посочва годишното проучване "Трансатлантически тенденции", публикувано в сряда от американския институт "Джърман маршал фънд" (German Marshall Fund).

Според допитването 71% от американците и 68% от европейците имат недобро мнение за Русия.
58 на сто от запитаните европейци (в Германия, Франция, Великобритания, Италия, Холандия, Полша, Португалия, Испания, Гърция, Швеция) смятат, че трябва да се продължи икономическата и политическа помощ за Украйна, дори това да носи риск за увеличаване на конфликта с Русия.

Най-убедени са германците (65%) и шведите (73%). Единствената страна, в която тази позиция е на малцинството, е Гърция (44%).

61% от европейците искат по-строги санкции срещу Русия, но 71 на сто са против изпращане на военно оборудване за Украйна.

В Русия повечето от запитаните (53%) смятат, че страната им трябва да запази влиянието си в Украйна, дори това да крие опасност от конфликт с ЕС.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване