09/11/14 05:16
(http://www.klassa.bg/)

Санираха първите две сгради с евросубсидия

 Приключи обновяването на първите две сгради по проект “Енергийно обновяване на българските домове”, съобщиха от регионалното министерство.

 

Те са в София, а санирането им е започнало през април. Едната кооперация се намира на ул. “Чарлз Дарвин” в престижния столичен кв. “Изток”. Другата сграда е бл. 17 в жк “Захарна фабрика”. Извършено е топлинно изолиране на външните стени на сградите,  пребоядисване на фасадите, монтирана е нова дограма с рамка от поливинилхлорид и стъклопакет с високо термично съпротивление. Положена е топлинна изолация на покрива, първата плоча на конструкцията и на тръбната мрежа за горещо водоснабдяване също е изцяло подменена. Обновени са и общите части на жилищните блокове. Общата стойност на двата проекта е е 250 192,48 лв. с ДДС.

 

Проектът се финансира с общо 50 109 134,20 лв. чрез ОП “Регионално развитие 2007-2013”. По предварителни изчисления тези средства могат да стигнат за обновяването на около 200 сгради. За да не загубим евросредства, това трябва да стане до края на 2015 г.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване