09/11/14 17:21
(http://pik.bg)

Скок на джебчийските кражби с 50 %

Скок на джебчийските кражби с 50 %

От началото на годината до август броят на джебчийските кражби е скочил с 50% в Добричка област  спрямо същия период на м.г., сочи статистика на полицията. Крадците върлуват най-често по плажовете в морските курорти, отмъквайки телефони, чанти, фотоапарати и други вещи.

От 1 януари до момента са регистрирани 1667 криминални престъпления, като се отбелязва намаление с 4,36% спрямо същия период на миналата година. Разкрити са 521 престъпления, което представлява 31% разкриваемост.

Преобладават кражбите – те са 66,5% от всички извършени престъпления. С 32% са намалели кражбите на селскостопанска продукция, а спадът при кражбите на черни и цветни метали е с 51%. С 6% повече са кражбите по домовете. За престъпления с акцизни стоки, основно цигари, през периода са образувани 13 досъдебни производства. 5 са разследванията за източване на ДДС, а 4 – за престъпления, свързани с усвояване на средства за земеделие от еврофондовете.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване