09/11/14 08:38
(http://pik.bg)

Цвета Караянчева: ДПС извършва геноцид в кърджалийските села

Цвета Караянчева: ДПС извършва геноцид в кърджалийските села

"ДПС извършва системен геноцид в кърджалийските села", алармира кандидат-депатутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева на традиционния диспут, който Антон Хекимян от Би Ти Ви прави в българските градове. Според нея, там, където хората не са турци и мюсюлмани, не им се асфалтирали дори улиците.

Жена от Кърджали се оплака пред камерите, че в града работа се намира само по етнически признак. Синът й кандидатствал за работа в голямо предприятие и първият въпрос, който му задали, е дали говори турски език. Когато отговорил с "Не", му казали, че няма нужда да разговарят повече с него. Дъщеря й пък искала да стане продавачка, но и нея не я взели, защото не знае турски език.

"Живеем в 21 век. Ако в града има китайци, продавачите ще научат китайски. Нали трябва да си продават стоката", обясни кандидатът за депутат от ДПС Ердинч Хайрула. Тези му думи предизвикаха гневни изблици сред събралите се кърджийлийци на площада в града. "Като се говори за Кърджали, трябва да е с уважение. Докато се политизира елементарно, ДПС ще управлява тук", отсече кметът на Кърждали Хасан Азис. 

Диспутатът се превърна в караница за знаенето на турския изик и дали сме в България, щом като българският език не е достатъчен за намирането на работа в Кърджали. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване