09/11/14 05:10
(http://www.klassa.bg/)

Щори по технология на НАСА на есенния панаир

 Енергоспестяващи що­­ри, изработени по технология на НАСА, са един от най-интересните експонати на предстоящия Между­на­роден технически панаир в Пловдив. Той ще се прове­де от 29 септември до 4 октомври. Топло­изо­лационният материал стъпва за първи път на българския пазар и на изложението ще се конкурира с над 40 други иновативни продукта. Щорите се монтират по различен на­­чин през зимата и лятото, тъй като едната повърхност отразява топлина, а другата я концентрира и излъчва. Така предпазват от студ и жега, съкращават почти два пъти разходите за отопление и за охлаждане, а

 

икономиите  достигат 40–60%

 

в зависимост от годишното време и площта на помещението, твърдят от официалния дистрибутор на фирмата - производител от САЩ.

 

За първи път на есенния панаир ще бъде представена и течна топлоизолация за вътрешни стени и тавани.

 

Тя се нанася като латекс

 

но предпазва от конденз и мухъл, а разработката е на българска компания.

 

Няколко варианта за домашна електроцентрала предлага друга фирма, която ще изложи ветрогенератори за монтаж на покрива или в двора, съоръжения за добиване на енергия от слънцето, компактен комплект от соларен колектор и бойлер, инфрачервени уре­ди за отопление на открито. Сис­темата за захранване на двигатели от слънцето е хитов продукт на родно дружество. Системата създава мощност от 0,75 до 19 киловата, стартира се автоматично в  зависимост от слън­­­­­чевата радиация.

 

Намаля­ването на енергийните разходи е залегнало и при конструирането на новите електрически платформи на пловдивско дружество. Екотенденциите, застъпени в експозициите на много компании, се доразвиват в Дните на зелената енергия, които се провеждат традиционно в рамките на есенния панаир по инициатива на Енергийна агенция - Плов­див.

 

Изло­жители от 37 държави са подали заявки за участие в 70-ия международен технически панаир в Плов­див.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване