09/12/14 13:33
(http://pik.bg)

Павлова: Основен приоритет на ГЕРБ е завършването на магистрала „Хемус” по направлението София-Варна

Павлова: Основен приоритет на ГЕРБ е завършването на магистрала „Хемус” по направлението София-Варна

Основен приоритет на ПП ГЕРБ, свързан и с развитието на Варна и региона, е окончателното завършване на магистрала „Хемус” по направлението София-Варна. Това каза за "Фокус"Лиляна Павлова, водач на листата с кандидати за народни представители на ПП ГЕРБ за Варненска област.

Сред приоритетите за Варна, заложени в управленската програма на ПП ГЕРБ, е и реализацията на проектите за модернизация и разширяване на пристанище Варна – Изток и отваряне на зоната при Морска гара за жителите и гостите на града. „Отваряне на първо и второ кейово място при Морска гара означава зоната да бъде отворена за бизнеса, за гражданите, за круизните пасажери, които слизат и трябва да видят една красива морска столица.

Промяната включва облагородяване на целия район за гражданите и гостите на Варна, така че да се ползва за разходки и концерти. Това една прекрасна зона, която обвързана с Римските терми и с проекта по градска среда за реновиране на пешеходната зона, ще открие една добра дестинация и възможност за разглеждане на Варна и нейните забележителности”, посочи Лиляна Павлова. Тя допълни, че важна част е и модернизацията, разширяването и поетапно преместване на пристанището.

Лиляна Павлова подчерта, че този проект е започнал още по време на управлението на ГЕРБ през 2009 - 2013 година с търсене на предприемач, който да инвестира в изграждане на пристанището. „Ние сме "за" реализацията на този проект, но с търсене на чужда инвестиция, защото няма как бюджетът да плати. Предишното правителство се опита да открадне 15 млн. лева за проектиране, които не бяха обосновани.

Със сигурност трябва да се проектира, но не по този начин. Ще положим усилия да търсим инвеститори за проекта”, заяви Лиляна Павлова. Народните представители от ПП ГЕРБ ще работят и за повече европейско финансиране за благоустрояването на града и региона. „Важен приоритет са повече европейски фондове и програми, да продължим благоустрояването на градската част, да разширим градския транспорт, ремонт на училища, детски градини, читалища, цялостната инфраструктура в града, водопровод и канализация и в населените места в областта, по линия на програмата за развитие на селските райони - да подкрепим и земеделските производители, и като цяло благоусторяването на дребно мащабната инфраструктура в региона”, допълни Лиляна Павлова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване