09/12/14 07:47
(http://pik.bg)

Проблеми в "Пирогов", няма храна

Проблеми в "Пирогов", няма храна

КЗК обяви обществена поръчка за доставката на храна за "Пирогов" за незаконна. Жалбата е внесена от "Парти фууд" АД, която обаче не участва в конкурса, съобщава "Преса". Комисията отмени търга с мотив, че решението на директора на "Пирогов" е незаконосъобразно.

Проф. Стоян Миланов не бил дал разяснение за условията на поръчката и събирал административната такса за разглеждане на офертите. Заявката всъщност била само една - на досегашния доставчик ЛФС. Освен това според експертите на комисията формулата за оценяване била опорочена.

"Твърденията на КЗК са несъстоятелни, изопачени и тенденциозни и целят да дискредитират най-голямата спешна болница в България", заяви проф. Миланов. Той откри смущаващо съвпадение в датите на обжалването на поръчката - 21 юли и неговото уволнение от бившия здравен министър Таня Андреева на 27 юли. "Твърдя, че има връзка между двете неща", категоричен е шефът на болницата. Той допълни, че решението на комисията вече се обжалва във ВАС и увери, че се прави всичко възможно болните да не останат без храна. Ако обаче проблемът не бъде решен до месец, съществува реална опасност през 2015 година пациентите на "Пирогов" да си носят сандвичи от вкъщи.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване