09/13/14 12:06
(http://pik.bg)

Валери Сименонов: Против съм всички вредни проекти като "Южен поток"

Валери Сименонов: Против съм всички вредни проекти като "Южен поток"

Против съм всички вредни за България проекти, какъвто е „Южен поток”. Това каза Валери Симеонов, съпредседател на Коалиция „Патриотичен фронт” в предаването „Факторът Кошлуков” по ТВ7.

Относно това, че е бил винаги противник на проекта „Южен поток”, Симеонов коментира: „Не, аз съм противник на всички вредни за България проекти. Не е, че това е „Южен поток”, ако беше в полза за България, ако носеше приходи аз щях да бъда за”. На въпрос за шистовия газ, Симеонов каза: „Трябва да се направят сериозни проучвания дали в България има или няма шистов газ. Това ще ни избави от зависимостта от най-скъпата газ – руската”. „Нека спрем да робуваме да платените агенти от „Газпром”, каквито са голяма част от еколозите. Нека видим какво имаме. Шистовият газ не е някаква проказа, това е един добив, в който са постигнати максимални защитни екологични механизми – САЩ, Франция и т.н. Като бъдещ политик, бих предложил контрола върху проучванията и добива на шистов газ да се извършва от екологичните организации”, обясни той. „ Предвиждаме данъчни промени, които да са насочени в посока облекчаване дейността на малките и средни бизнес предприятия, на малкия и среден търговец. Предвиждаме прилагането на гъвкава данъчна политика”, добави Симеонов. 
На въпрос за възможните партньори на Коалиция „Патриотичен фронт”, Валери Симеонов посочи: „Предлагам да спрем да опростачваме политиката и парламентарните взаимоотношения. Няма да се прегърнем с никой. Ще се опитаме да налагаме модела, който е в цяла Европа. С изграждане на една програма, която да включва приоритетите на държавата”.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване