09/13/14 10:13
(http://www.klassa.bg/)

Новият сезон на „Градове на показ” разсъблича сградите пласт по пласт

Градове на показ” използва компютърна анимация и реални кадри, за да съблече градовете от бетона и стоманата и да разкрие скритата им инфраструктура, геология и археология. На 5-ти септември, петък, от 20:00 ч. поредицата разкрива как Ню Йорк предпазва метрото си от наводнения. С помощта на науката и модерните технологии разбираме защо перлата на Адриатика, Венеция, потъва и може ли да бъде спасена. Поредицата се опитва да даде отговор и на въпросакак в малкото разстояние между морето и планината в Токио успяват да живеят 13 милиона души.

Новите епизоди на „Градове на показ ще разбулят мистериите на едни от най-големите градове в света, като премахнат стъклото от сградите и отделят асфалта от пътищата. На показ се оказват Ню Йорк, Чикаго, Венеция, Токио, Ню Орлиънс, Париж, Мачу Пикчу и Лос Анжелис. Докато сериите разкриват какво се скрие под всеки един метрополис, зрителите се срещат с хората, които поддържат функционирането на градовете - инженерите, отговорни за инфраструктурата.

Ще разберем как специалистите успяват да увеличат метро мрежата в Париж и как работниците в Лос Анжелис строят устойчиви на земетресения небостъргачи и мостове. Въпроси като как сградите в Чикаго устояват на изгарящата топлина и каква е новата защита на  Ню Орлиънс срещу най-смъртоносните урагани в света ще намерят научното си обяснение и ще докоснат зрителите до любопитни подробности за строителните технологии.


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване