09/13/14 23:04
(http://www.dnevnik.bg/)

Реформаторите се отказаха да избират лидер преди изборите


"Утре в 11ч. лидерите и активите на партиите от Реформаторския блок ще открием кампанията си. Избор на председател на блока няма да има", написа лидерът на ДСБ Радан Кънев във "Фейсбук" профила си. Очакванията бяха да се проведе конгрес на съюза, но днес следобед в писмо до медиите от партията на Меглена Кунева и СДС поискаха отмяна на конгреса за 10 ноември и заплашиха с бойкот.

"Няма и драми - защитата на интереса на българските граждани е далеч по-важна от формалностите", пише още Кънев и добавя: "Лидерството е в това да дадеш на хората алтернатива за добро управление, а не единно партийно ръководство. Да промениш обществото, а не структурата".

Според него дебатите в кампанията са доказали, че българските граждани разпознават и алтернативата, и нейния лидерски потенциал за промяна. "Два дебата, в които показахме пълната несъстоятелност на досегашните управляващи и нуждата от радикална смяна на лицата и политиката, струват повече от сто "конгреса".

"Аз лично никога не бих рискувал надеждите за промяна в името на преходни постове. Това налага да не допусна страхът на партийните апарати да погуби резултата от труда и смелостта на десетки хиляди граждани, които протестираха, работиха и гласуваха за да не бъдат те и близките им изправени пред грозната дилема БСП и Пеевски или ... ГЕРБ и Пеевски", смята още Радан Кънев.

И добавя: "Работим за промяната вече година, минахме през много трудности. До началото и остават три седмици. И тя не е в ръцете на апаратите, а на гражданите. Във Вашите ръце.
И с Божията помощ, ще започне в понеделник, 6-ти Октомври 2014."

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване