09/13/14 10:25
(http://pik.bg)

Самозапалилият се Димитър е в изкуствена кома, животът му е на косъм

Самозапалилият се Димитър е в изкуствена кома, животът му е на косъм

В изкуствена кома и с механично обдишване е 42-годишният Димитър Желев, който се самозапали снощи на пътя между бургаските села Миролюбово и Изворище. Мъжът е със 100% изгаряния. Състоянието му остава без промяна, настанен е в Реанимация на Клиниката по изгарянията във Варна, пише Флагман.

Имали сме и други случаи със 100% изгаряния, но не нога да дам прогноза за шансовете на пациента, каза пред Флагман.Бг д-р Ивайло Въжаров, директор на специализираната клиника във Варна.

Братът на Димитър е пристигнал в клиниката рано тази сутрин.

Припомняме, че мъжът се заля с туба бензин, докато пътувал от Слънчев бряг към Айтос на път за Ямбол. В 18,10 часа той спря колата си и на пътното платно между селата Миролюбово и Изворище и си драсна клечката. Димитър живее трайно в Ямбол и до момента не се знае какво е правил тук. Дълго време той е бил безработен, търсел отчаяно работа, тъй като има 2 деца.

Димитър беше приет със 100% изгаряния към 19:00 часа снощи  в Спешното отделение на МБАЛ-Бургас и трябваше да бъде транспортиран до Варна, но хеликоптерът, обслужващ болницата - на частната фирма „Хели ер”, не успял да излети, заради свечеряването.
Затова пациентът отпътува към Клиниката по изгаряния  с реаномобил и реанимационен екип на МБАЛ-Бургас, който да поддържа жизнените му функции.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване