09/14/14 08:47
(http://pik.bg)

Бездомни кучета нападнаха колоездач в центъра на Враца

Бездомни кучета нападнаха колоездач в центъра на Враца

Три бездомни кучета нападнаха и нахапаха колоездач в центъра на Враца. За щастие, Пламен Митов се е разминал само с одрасквания и натъртване от зъбите на най-големия от уличните помияри.

Атаката се случила в централната частта на града, известна като Пробива, до чешмата срещу Сувенирната палата, съобщава tribali.info.

Там редовно се разхождат жители и гости на града, както и майки с малки деца. В събота вечерта, към 18.30 часа, Митов се прибирал към дома си с колело и спрял до чешмичката да пие вода. На тръгване изневиделица го нападнали три от глутницата улични песове, които редовно лежат до пейките и тревните площи в центъра на града.

“Имах късмет, че не ме събориха на земята, иначе сигурно щяха да ми разкъсат крака. Когато зъбите, на най-голямото от трите кучета, опряха глезенът ми, инстинктивно го ритнах и то се дръпна“, каза Митов. Мъжът обясни, че с нищо не е провокирал атаката, даже не видял откъде са се появили животните.

От думите му става ясно, че и трите кучета са били рижави. Врачанинът се притеснява да не се случи нещо подобно с някое дете, защото малчуганите карат колелета именно по централните улици и на малките площадчета в града, където са и глутниците улични кучета.

„Въпрос на време е някое дете да пострада сериозно, може би едва чак тогава отговорните институции ще си свършат работата. Дори в момента кучетата се излежават в центъра на града и чакат следващата си жертва“, коментира Митов.

След нападението се прибрал вкъщи, промил и обработил раната си, след което му направили ваксина против тетанус.

Това не е първото нападение над колоездач от кучета в централната градска част на Враца. Традиционно големите помияри обикалят заведенията за бърза закуска, като агресията си най-вече проявяват на пл. „Христо Ботев“, където миналия месец един от големите екземпляри подлуди персонала на пицарията, като се спускаше на клиентите, наредили се на опашка за обяд.

Персоналът бе принуден да излиза периодично и да гони наглите псета, но ефектът не траеше дълго. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване