09/14/14 10:25
(http://www.klassa.bg/)

Злите трикове на „Ислямска държава”

 През последните дни семейството на заложника Дейвид Хейнс трябваше да запази надежда. Но нямаше нищо, което би могло да се направи, за да бъде спасен животът на британеца, пише изданието Sunday Telegraph
Целта на заплахите на неговия палач преди 11 дни беше не да се преговаря, а да се задълбочи мелодраматизмът, който обгръща ужасяващата мисия на джихадистите. Това беше един от злите трикове на „Ислямска държава”.
Театърът, включително покачването на напрежението, са най-важни. Но налице няма драматична развръзка, различна от неизбежното разгръщане на следващия акт. 
"Джихадистът Джон", или който и да е този човек, който толкова добре е усвоил поведението на уличен гангстер, казва на съюзниците на САЩ в края на видеоклипа с убийството на Стивън Сотлоф, че ги приканва да помислят отново преди да се присъединят към американската кампания за бомбардировки срещу „Ислямска държава”. 
Великобритания не е правила това, нито е казвала, че възнамерява да го прави. Така че предлогът за убийството е, че е изпратила оръжие за кюрдските сили, борещи се с джихадистката групировка в северната част на Ирак. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване