09/14/14 10:19
(http://www.klassa.bg/)

Малайзийски самолет извърши аварийно кацане заради проблем с автопилота

Самолет на компанията Malaysia Airlines, изпълняващ полет Куала Лумпур – Хайдарабад, е бил принуден да се върне на летището и да извърши кацане заради проблем в системата на автопилота, съобщи The Telegraph
Самолетът Боинг 737 е излетял в събота вечерта. Той се е приземил в ранното утро на неделя в столицата на Малайзия, след като е прекарал във въздуха повече от четири часа, за да изгори гориво. 
В своето изявление Малайзийските авиолинии отбелязват, че проблемът не е повлиял на сигурността на въздушния съд или пътниците. 
Тази година малайзийската авиокомпания вече загуби два Боинг-а. На 8 март бе загубена връзка с полет MH370 Куала Лумпур-Пекин с 239 пътници на борда. Предполага се, че самолетът е сменил курса си и е паднал в Индийския океан. Досега от него не са открити никакви следи. 
Друг полет, MH17 Амстердам-Куала Лумпур, падна в украинската Донецка област над зоната на въоръжения конфликт между украинските сили и сепаратистите. Експертна комисия установи, че самолетът е получил „множество външни повреди”, заради които се е разпаднал във въздуха. На борда му е имало 289 души. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване