09/14/14 05:13
(http://www.klassa.bg/)

Френската езикова гимназия „Антоан дъо Сент- Екзюпери” - Пловдив.

 Официални гости на тържеството ще бъдат :

г-н Васил Грудев- служебен министър на земеделието и храните, представители на дипломатическата мисия на Китайската народна република, г-н Ангел Христозов- председател на Българо-китайската асоциация за бизнес развитие, г-ца Катя Стайкова- директор на „Връзки с обществеността” към асоциацията, представители на РИО-Пловдив.

От тази година в пловдивското училище ще се изучава китайски език. Френската езикова гимназия „Антоан дъо Сент- Екзюпери” е първата езикова гимназия в България, която открива клас с интензивно профилирано изучаване на китайски език по учебни програми за езикова гимназия.

За качественото обучение по предмета освен задължителния според нормативните изисквания хорариум са предвидени и допълнителни часове, организирани в следобеден блок. Финансирането им се осигурява както от училищния бюджет, както и със средства от фондове на национална програма към МОН, обясни г-жа Мариела Николова, директор на учебното заведение.

Допълнителен бонус за бъдещите китаисти е и осигурената приемствена връзка между средното и висшето образование чрез партнирането на гимназията с ПУ ”Паисий Хилендарски”. Сътрудничеството между двете институции гарантира повишена ефективност в подготовката на учениците . 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване