09/17/14 14:35
(http://pik.bg)

Общината в Шумен загуби средствата за старчески дом и пречиствателна станция

Общината в Шумен загуби средствата за старчески дом и пречиствателна станция

Прекратява се финансирането на проекти и програми по Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие", за които няма сключен договор с изпълнител до днешна дата - 17 септември. Това реши днес кабинетът. В следствие на това решение на Министерски съвет, от днес община Шумен губи средствата за пречиствателна станция за питейни води, защото все още няма сключен договор с изпълнител.

По силата на днешното правителствено решение местната администрация няма да получи и средства от националния бюджет в размер на около 3,5 милиона лева.

Освен тези средства общината ще загуби и парите по проекта за доизграждането на старческия дом в Шумен, тъй като и за него все още няма подписан договор. Средствата за тази дейност бяха около 1 милион лева.

Единственият проект, по който община Шумен успя да започне дейности е рехабилитацията на пътната отсечка между селата Васил Друмев и Друмево.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване