09/17/14 10:05
(http://pik.bg)

Очакват повишение на р.Марица край Пазарджик

Очакват повишение на р.Марица край Пазарджик

По данни на системата за ранно предупреждение Ще бъде отбелязан Максимумът в нивото на река Марица ще бъде отбелязан при Пазарджик. Това показват данни на системата за ранно предупреждаване. Това каза директорът на Басейнова дирекция – Пловдив инж. Никола Кърнолски, информира "Радио Фокус".

По думите му очакваното покачване на нивото на Марица е с 1 метър. Това е далеч от критичния максимум и се надяваме да няма проблеми. Според прогнозата се очаква намаляване на количеството валежи, но нас ни притесняват локалните валежи, които се случват в различни региони. Там пада голямо количество валеж с голям интензитет, т.е за кратко време. По принцип валежи с интензивност над 50 литра на квадратен метър може да предизвикат проблеми, защото почвата не може да ги поеме и всичко се превръща в повърхностен отток, уточни Кърнолски.

Той допълни, че за утре се очаква нивото на река Марица край Пловдив да се покачи с 1,20 метра, а максимум на нивото край Харманли се очаква на следващия ден.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване