09/17/14 06:28
(http://www.klassa.bg/)

Пенгезов с 3 джипа и 166 бона на влог

 Кандидатът за втори шефски мандат в САС Веселин Пенгезов е записал 3 джипа в декларацията за имотното си състояние, която е депозирал пред ВСС.

 

В документа Пенгезов е посочил, че за периода 2011 – 2014 година семейството му е притежавало автомобили от марката „Нисан”. Първото возило е модел „Кашкай” и е купено от съдията и жена му Магдалена през 2007 година, като през юли тази година джипът е продаден за 14 бона. Междувременно обаче семейството си купило още два тежки автомобила - „Мурано” за 89 000 лв. и „Джук” за 48 000 лв. И двете коли са записани на името на Магдалена Пенгезова, като е посочено, че част от парите за по-скъпия джип са дошли от „обезщетение за неимуществени вреди по съдебно решение”.

 

В декларацията на обвинения за присвояване на европари магистрат присъстват и 7 имота в София и страната. Интересна подробност е, че всички те са придобити от семейството на съдията от дарение, наследство или делба. Освен това Пенгезови декларират, че държат на влогове у нас близо 166 000 лв.

 

Другият кандидат за шефския пост в Апелативния съд Стефан Гроздев пък е декларирал пред ВСС, че притежава апартамент в Париж. Жилището е собственост на Гроздев, съпругата му Елина и дъщеря му Кристина. Именно щерката на съдията в момента ползва апартамента във френската столица заедно с приятеля си. В коментар към имотната декларация Гроздев е отбелязал, че Кристина и гаджето й имат сключен предбрачен договор пред френски нотариус. Апартаментът е купен през 2010 година за 224 920 лв. Парите за покупката са от продажба на жилище и гараж в София за 210 000 евро. Гроздев притежава още 5 имота в столицата, като е посочил, че парите за тях са дошли от заплати и лични средства. На влог съдията има 4952 евро.

 

Пред ВСС декларации за имотното си състояние са депозирали и двете кандидатки за председател на ВКС Таня Райковска и Павлина Панова. Съдия Райковска е декларирала, че със семейството си притежава 10 имота в страната. Със съпруга си Румен е купила на лизинг и джип „Сузуки Гранд Витара” за 56 000 лв. Кредитът е бил за 6 години, като месечната вноска е над 770 лв. Съдията и съпругът й държат в наши банки близо 202 000 лв. Панова пък е декларирала 15 имота. От тях 4 са придобити от семейството й в последните 5 години. Тя и съпругът й държат в сметки близо 146 000 лв.

 

По закон документите на всички кандидати за шефове в Темида се публикуват на сайта на кадровиците на съдебната власт. Към момента 74-ма магистрати се борят за 37 началнически поста.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване