09/20/14 15:35
(http://pik.bg)

Владислав Горанов: КТБ трудно ще върне доверието към себе си

Владислав Горанов: КТБ трудно ще върне доверието към себе си

Присъствието на България в Еврозоната ще донесе повече предимства, отколкото недостатъци. Това каза Владислав Горанов от ГЕРБ, зам.- министър на финансите в кабинета „Борисов” и народен представител в 42-то Народно събрание, в предаването „Седмицата” на Дарик радио. По думите му и в момента страната ни е обвързана с еврото и понасяме негативите на това, че съществува европейска валута , в допълнение с ограниченията, които носи паричния съвет.

По темата с КТБ Горанов заяви следното:„Държавата трябва да положи всички възможни усилия за едно пазарно решение за КТБ. Ако обаче се окаже, че капиталова дупка в тази банка е толкова голяма, че няма инвеститори, които да искат да участват в нейното оздравяване, тогава ще се проведе един много сериозен дебат за разходите и ползите от използването на държавен ресурс". На въпрос дали трябва да бъде сменено ръководството на БНБ той отговори, че със сигурност връщането на доверието в банката минава през нови хора в управлението на тази институция. „Така както трудно КТБ ще върне доверието в себе си, така и Иван Искров и негорите колеги лесно ще могат публично да убеждават обществото и политиците, че те имат капацитета”, каза още Владислав Горанов. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване