09/20/14 12:02
(http://pik.bg)

Три деца по спешност с усложнения след вирус

Три деца по спешност с усложнения след вирус

Три деца са приети по спешност в благоевградската болница с усложнения от остра вирусна инфекция, съобщиха за радио "Фокус"-Пирин от пресцентъра на МБАЛ Благоевград. Причината за инфекцията е вирус със силни болки в гърлото, кашлица и хрема. Три деца, сред тях едномесечно кърмаче и едногодишно дете, са със сходни симптоми. 15-годишно момче е в реанимация, след като направил остра алергия от назначен антибиотик за вирусна инфекция. 

През есента най-уязвими са носоглътката и устната кухина, основно вирусните заболявания се разпространяват с кихане и кашляне. Здравните специалисти поясняват, че причинители на подобни оплаквания - силни болки в гърлото и кашлица, са различни респираторни вируси, предшестващи първата вълна на грипа. За тяхното развитие спомагат големите различия в температурите на въздуха през различните части на денонощието, както и ежедневният стрес и слаб имунитет. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване