09/23/14 18:38
(http://pik.bg)

Бареков в Щръклево: Ще помогнем на хората от Румъния с български паспорти да гласуват

Бареков в Щръклево: Ще помогнем на хората от Румъния с български паспорти да гласуват

ББЦ ще помогне на хората в Румъния с български паспорти да дойдат да гласуват в България. Това каза кандидатът за министър-председател Николай Бареков по време на среща със стотина членове и симпатизанти на "България без цензура" в русенското село Щръклево. Успоредно с това на 1 октомври ще бъде блокирана границата ни с Турция. "Целта е не да блокираме търговския поток, а за шест дни да спрем избирателния туризъм. Не е възможно хора, гласували за Ердоган и незнаещи български, сега да искат да гласуват у нас", коментира той.

 Отиваме на избори, защото всеки иска промяна. А всеки иска промяна, защото не е доволен от онова, което се случва у нас – всичко се разруши, нищо ново не се направи, а политиците се провалиха, каза Бареков. Този провал, според него, го чувства всеки на гърба си. "Сега всички назоваваме проблемите, без г-н Борисов – повече от ясно е, че хората избягаха и в момента у нас има не демографска криза, а катастрофа. Истината е, че когато политиците се провалят – народът си решава проблема, като бяга. Другият вариант е хората да грабнат сопите. Всъщност те и това пробваха, но пак нищо, ето защо остана само първата възможност – да напуснат", каза Бареков.

 Проблемите, според него, ще се решат с нови хора и нови идеи. „ДПС, БСП и ГЕРБ се провалиха няколко пъти. Нищо от онова, което обещаваха не беше изпълнено, ето защо, първото, което трябва да се направи след изборите, е да се потърси справедливост. "Каквито и реформи да създадем, трябва да има справедливост. Преходът приключи, но няма справедливост", заключи Бареков. "Преди години БСП срути банковата система, сега ДПС и ГЕРБ бутнаха една банка, но какво се случи тогава и какво ще стане сега – нищо, парите на хората изгоряха, но дотам. Това е така, защото политиците не знаят да носят отговорност и няма справедливост", каза Бареков. Ето защо, според него, по-важното изречение от 1 млн. работни места, което е записано на плакатите на коалицията, е другото – държавата с грижа за народа. "Когато политиците крадат, те не крадат от силните, а от обикновените хора. Големите кражби са от майките, от децата, от здравеопазването. Трябва да се прочисти политическият елит и новите хора да влязат, за да направят реформите", отсече Бареков.

 Той призна, че му е обидно, че предизборната кампания е приключила и той няма с кого да дебатира. "Днес политиците не ходят на дебати. Къде са им програмите, как да сравним и хората какво да изберат? Те си мислят, че като обясняват как държавата е фалирала, това ще ви излъже и ще ви накара пак да гласувате за някой с твърда ръка. Тези циници пак искат да се върнат на власт, но следващото им изгонване ще е още по-тежко. Възможно е тогава нещата да излязат извън контрол и дори да има жертви", изказа опасенията си Бареков.

 Хората в залата го затрупаха с въпроси. Те се интересуваха как да се направи така, че фирмите да бъдат изрядни към работниците. Лидерът на ББЦ отговори, че главната задача на коалицията е да се даде възможност на фирмите да се развиват, но успоредно с това да се направят и закони, които да ги задължат да са изрядни. Един от вариантите е като се инкриминира неплащането на заплати и осигуровки. В момента това не е направено, а успоредно с това болшинството фирми в момента у нас са на ГЕРБ и ДПС и, освен че не чувстват заплаха от закона, те се пазят едни други по политическа линия.

 60-годишният Георги Маринов със сълзи на очи попита кога културата ще бъде във фокуса на политиците. "В момента ние нямаме производство на филми, но и прожекции няма, как ще вървим без култура?", попита той. "Когато една държава затъне, първото нещо е да се унищожи културата, а после да се прогонят децата. Сега държавата е разграден двор и парите никога няма да стигнат за култура. В България ще има култура, когато си променим образованието, там трябва сериозно да се работи", заключи Бареков.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване