09/23/14 20:03
(http://pik.bg)

Лиляна Павлова: Няма да се приватизира или закрива „Мини Марица- Изток”

Лиляна Павлова: Няма да се приватизира или закрива „Мини Марица- Изток”

Няма да се приватизира или закрива „Мини Марица- Изток”. Това каза на среща с енергетици в Стара Загора водачът на листата на ПП ГЕРБ за Стара Загора Лиляна Павлова, предадe "Фокус".

„ 13 млрд. евро са ангажирали българската енергетика под една или друга форма и сега някой трябва да ги плати. Този някой сме всички ние – българският народ”, обясни Павлова. „Стабилизирането на енергетиката е приоритет в управленската програма на ГЕРБ”, допълни тя.

„Първият елемент на тази стабилизация е пълната либерализация на енергийния пазар, цената на тока трябва да се определя от реални пазарни параметри. Изкуственото задържане на цените през последната година доведе до фалит на сектора. Трябва да се премине и към отпадане на енергийния регулатор във вида му, в който съществува в момента. Той трябва да е разделен на две: воден и един, който да се занимава с мрежите на ЕРП-тата, а цената на тока да се определя от пазара”, посочи Павлова. Тя изрази категоричното становище на ГЕРБ, че няма да се приватизира или закрива „Мини Марица-Изток”.

„Основната ни цел е финансиране и оздравяване на двете държавни дружества, като категорично не предвиждаме промени в управлението и собствеността им. Това е един от основните ни приоритети както в региона, така и като цяло в управленската ни програма”, добави Павлова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване