09/23/14 17:55
(http://pik.bg)

Набират висшисти без работа за "Старт в кариерата"

Набират висшисти без работа за "Старт в кариерата"

По две програми, свързани с младежката безработица, се приемат заявления за включване – съобщават от Агенцията по заетостта в Русе.

До 30 септември е срокът за безработните младежи с висше образование, които желаят да започнат работа в публичната администрация. Новото в тазгодишното издание на програмата е ограничението за кандидатстване едновременно за три работни места, но само до две работни места при един работодател.

В област Разград по тази програма ще бъдат наети 33 млади висшисти Местата са заявени от териториални поделения на централни ведомства, областната и общинските администрации - според конкретните потребности на всеки работодател. Например, в Областна администрация работните места са 3. Седемте общини от областта са дали общо 24 заявки по програмата (за Исперих, Разград и Цар Калоян те са по 5; Самуил – 4; Лозница и Кубрат – по 2; Завет – 1). В териториални поделения на различни изпълнителни агенции и ведомства в област Разград също се търсят специалисти: Областна дирекция „Земеделие” – 5 /по едно място за нейни общински служби/; Комисия за защита от дискриминация – 1. За всяко работно място, в рамките на утвърдената квота, се насочват за интервю всички лица, които кандидатстват за съответното работно място и отговарят на изискванията. Подборът се осъществява от съответния работодател.

По другата програма, свързана с младежката безработица, до 29 септември се набират работодатели за стажуване на млади специалисти. Това ще става по схема „Младежка заетост“ от ОП“Развитие на човешките ресурси“.На работодателите, които осигурят стажуване по схемата, ще бъдат покрити разходите за: възнаграждения в размер на минималния осигурителен доход  за съответната основна икономическа дейност и квалификационна група професии за съответната година, към която се отнася разкритото стажантско място; здравните и социалните осигуровки на младежите за срок от 6 месеца.

Заявления и по двете програми се приемат в бюрата по труда.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване