09/23/14 22:56
(http://pik.bg)

Павлова: Важен приоритет по темата диверсификация е добивът на газ в Черно море

Павлова: Важен приоритет по темата диверсификация е добивът на газ в Черно море

 Единият от приоритетите за региона в програмата на ГЕРБ за сектор енергетика е стабилизиране на двете дружества – „Мини Марица – Изток” и ТЕЦ „Марица – изток” и да работим за тяхната модернизация и реализиране на инвестиционните програми, за да можем да достигнем и до преговори за нови мощности. Това каза в Стара Загора на среща с енергетици водачът на листата на партия ГЕРБ в Старозагорски регион Лиляна Павлова, предаде "Фокус".

„ Това е нашата позиция и това е посоката, в която считаме, че трябва да се работи . Това, ако формираме правителство е нещото, върху което ще се работи. Извън либерализацията на пазара, преструктурирането на ДКЕВР, укрепване финансово на държавните дружества в региона, следващият ни много важен приоритет по темата диверсификация е добивът на газ в Черно море. Така както бе дадено находището „ Хан Аспарух” за добив и проучване , основен приоритет е да дадем и останалите две – „ Силистар” и „ Терес” за проучване и добив. Данните , с които разполагаме, анализите, които са направени са, че при добиването на газ от Черно море ще задоволим на сто процента нуждите от газ на страната.

Това ще доведе, според изчисленията, до намаляване на цената на газа, от момента, в който започнем да осигуряваме собствен газ на територията на страната. Така ще добием и истинска независимост”, каза Павлова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване