09/23/14 08:27
(http://pik.bg)

Цветозар Томов: Дипломатическите консулства отговарят за честността на изборите зад граница

Цветозар Томов: Дипломатическите консулства отговарят за честността на изборите зад граница

Не мога да гарантирам честни избори, има си дипломатически консулства за това. Така говорителят на ЦИК Цветозар Томов отговори в сутрешния блок на Би Ти Ви на обвинения, че изборите в Турция, се подготвят от турски формации. Има правоохранителна система в България, ЦИК не разследваща институция, отговори Томов на въпроса за големия брой заявления за изборите, подадени от един IP адрес.

Отговорността по подготовка на изборите в чужбина е основно на Външното министерство, подчерта говорителят на ЦИК. Той бе категоричен, че незаконни секции в Турция няма, а на въпрос защо съдът каза, че има 8, той посочи: „Защото има решение от 14 август, в което една таблица е изместена с един ред. Секциите на тези места са открити на базата на гласувалите на миналите избори“. Общият брой секции в чужбина е увеличен от 227 на повече от 400, респективно и тези в Турция са увеличени, стана ясно от думите на Томов. Ние откриваме секции съобразно броя на избирателите от миналите години. ЦИК не определя секциите в чужбина по свое смотрение.


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване