09/23/14 09:06
(http://radiomilena.com/)

Чети с мен

“Вярвам, че сме задължени да четем за удоволствие, сами и на обществени места. Ако четем за удоволсствие, ако други ни виждат да четем, тогава се учим, упражняваме въображението си. Показваме на другите, че четенето е нещо добро.”

 

Това е мнението на английския писател Нийл Геймън и това е и отправната точка на организаторите на инициативата “Чети с мен”.

Идеята е колкото се може повече българи от всички възрасти да отидат в парка и да почетат заедно за известно време. Главната среща в Поморие е на 28 септември 2014 г./неделя/ от 10.00 ч., читалище “Просвета 1888”. От СОУ”Иван Вазов” в гр. Поморие вече са заявили участието си в масовото четене. Очакваме, че последната септемврийска неделя ще е приветлива, за да може всички книгомани да донесат книги със своите любими и вълнуващи истории. Силно разчитаме на местната самоорганизация. Онези, които не са разбрали за събитието и минат край четящите хора, нека се присъединят и помолят някого за книга. Модерното време има своите забавления, младите имат безброй неща, които ги интересуват, но се надяваме, че мнозина са изкушени от магията, наречена хубава книга. Идеята на събитието е всеки читател да се почуства поне малко като част от една голяма и пъстра общност. Въпреки че масовото четене ще се състои само в един ден, екипът на библиотеката при читалище “Просвета 1888” гр. Поморие планира то да започне като маратон на 26 септември 2014 г./петък/ с ученици от училищата и да се превърне в най-любимата читалня в Поморие.

Публикувана на 09/23/14 09:06 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/ad5oMZ2TKGw/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване