09/24/14 08:04
(http://pik.bg)

Модерен бар лъсва в двора на Семинарията

Модерен бар лъсва в двора на Семинарията

Нов модерен бар, който тепърва ще бъде изграден в двора на Семинарията, скара тенисисти и духовници, пише "Телеграф".

Според членове на тенис клуб "София" духовниците тайно са отдали под наем част от двора на Семинарията, където до днес в продължение на 10 години се е намирал техния тени корт.

По думите им там се готвело да се направи лъскав, модерен бар, а в близост до него вероятно и хотел. Спорът започнал през юни, когато изведнъж в двора на Семинарията се появява непознат мъж, който заявил, че е новият наемател."Договорът на моите клиенти изтече на 1 декември 2013 г. Те веднага изпратиха запитване до Светия синод дали могат да го подновят", поясни адвокатът на тенисистите Екатерина Иванова.

По думите й тогава духовниците отговорили, че са много заети с други църковни дела и нека клубът изчака. След около още 6 месеца, изненадващо се появява новият наемател. "Според него още през април е имало конкурс за отдаване на мястото под наем, но никой от клуба дори не е е бил предупреден", допълни Иванова.

"Петър Мирчев, член на управителния съвет на клуба по тенис, беше заплашен от свещеник със саморазправа и че ще бъде заведен на Витоша", поясни адвокатката. Новият наемател щял да плаща с 1500 лева повече месечен наем. 

От Светия синод няма официална позиция за изданието. Неофициално духовници обясниха, че заради тенисистите са плащали солидни сметки за вода, дори през лятото, когато семинаристите са във ваканция. Потреблението на ток също било голямо, и то през лятото , защото тенисистите тренират до късно и включвали големи прожекции. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване