09/25/14 08:53
(http://www.dnevnik.bg/)

Боян Расате обяви, че окупацията на ЦИК продължава


Окупацията на Централната избирателна комисия (ЦИК) продължава и в момента. Не сме изведени от сградата, както се твърди по медиите. Това каза в сутрешния блок на "Нова телевизия" Боян Расате от "Български национален съюз - Нова демокрация". 

Около 15 часа вчера двайсетина поддръжници на "Български национален съюз - Нова демокрация" нахлуха в бившия Партиен дом, където се помещава ЦИК в знак на протест срещу решение на комисията да спре предизборен клип заради участие в него на дете, което развява националния трибагреник. 

На предположението, че целта му е била всъщност да вдигне шум, за да влезе в новините и сутрешните блокове, Расате настоя, че това не е вярно. "Ако искахме да си правим безплатна реклама, щяхме да намерим друг начин и време за подобна акция", подчерта Расате, като не спря да настоява, че всяко участие в електронните медии струва стотици левове.

По думите му множество медии са отказали да отразят случващото се в ЦИК под предлог, че има медиен пакет и от "Български национален съюз - Нова демокрация" не са го заплатили. 

Расате настоя, че не си прави безплатна реклама, а е ядосан на ЦИК, която от самото начало на кампанията възпрепятствала политическата му агитация. Другата причина хората на Расате да нахлуят в ЦИК е спрян клип на партията, тъй като на него има кадър с дете, което държи българското знаме, на което има знак. Расате съобщи, че този клип е бил променен, но въпреки това видеото не е пуснато.

"В клипа на ДПС има много повече деца, но от ЦИК не го са спрели", оплака се той.

"Това е малката Еда, която аз вдигам на ръце в предизборния клип на ДПС. Тя не е субект на предизборната кампания. Тя не агитира. Освен това имам съгласието и на родителите й", обясни лидерът на ДПС Лютви Местан. "Добре е хора, които са тръгнали да се занимават с политика, да правят разлика между кадър от предизборна среща и използване на дете за пропагандиране на една или друга партия", подчерта Местан.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване