09/26/14 09:17
(http://pik.bg)

България и Румъния можели да осуетят споразумението между ЕС и Канада за свободна търговия

България и Румъния можели да осуетят споразумението между ЕС и Канада за свободна търговия

Докато канадският министър-председател Стивън Харпър се готви да отбележи края на преговорите за споразумението между ЕС и Отава за свободна търговия в петък, продължават да тегнат опасения, че две недоволни източноевропейски държави все още могат да осуетят сделката, пише изданието Lac La Biche Post, цитиран от "Фокус".

Причината е, че Канада продължава да изисква визи за туристи от Румъния и България. В тази връзка, някои европейски дипломати се притесняват, че едната или и двете страни могат да блокират ратификацията на споразумението, ако изискването не бъде вдигнато. 
Днес в Отава Харпър трябва да посрещне председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу и председателя на Европейския съвет Херман Ван Ромпой за среща на високо равнище ЕС-Канада. Събитието се приема като победа в продължилите пет години преговори за широкообхватен търговски и инвестиционен пакт с Европа, известен като CETA. 

В същото време обаче западен дипломат, близък до преговорите, заяви, че въпросът за румънските и българските визи остава проблемен.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване