09/26/14 13:18
(http://pik.bg)

Вицепремиерът Захариева: Няма по-евтина енергия от спестената

Вицепремиерът Захариева: Няма по-евтина енергия от спестената

Няма по-евтина енергия от спестената. Това каза служебният вицепремиер и зам.- министър по икономическата политика, министър на регионалното развитие и министър на инвестиционното проектиране Екатерина Захариева по време на конференция за „Устойчиво развитие на строителния сектор”.

„Колкото и да се повишава цената на тока, ако ние строим устойчиво, зелено, ако създаваме енергийно ефективни домове и сгради, няма да се притесняваме от повишението на цената на тока. Държавата е длъжник, защото и нормативната уредба, свързана с проектирането,строителството и изискването за енергийна ефективност изостава”, обясни вицепремиерът Захариева. 

По думите й липсата на програми за подкрепа на българските домове доскоро също са били пречка. „Ние създадохме и започнахме една малка програма от този програмен период, само за 53 млн. лв. е, но искам да ви кажа, че дори и да са само, всъщност те са трудноусвоими и труднореализируеми. Това е така, защото липсват практика и познания сред хората, които да са убедени, че парите, които влагат са инвестиции, а не харчене. Тя ще направи живота им по-добър, по-качествен, ще спести разходи за тях и ще опазва околната среда ще повлияе на живота на децата им в положителна посока”, добави още тя.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване