09/26/14 08:26
(http://pik.bg)

Замерящите с яйца шефката на ДКЕВР: Тя е маша в ръцете на енергийната мафия

Замерящите с яйца шефката на ДКЕВР: Тя е маша в ръцете на енергийната мафия

Янко Петров и Дончо Дудев от Движение за граждански контрол замериха с яйца вчера председателя и членове на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). В "Здравей, България” по Нова телевизия двамата обясниха защо са предприели тези действия.

"Не сме експерти и не може да знаем какво точно се случва в НЕК, но там прозират два сценария, в които българският народ е губещ. Единият е вдигат тока с 10% и запушват уж дупката на НЕК, която ще продължава да зее и ще вадят от нашия джоб пари, които да бъдат крадени чрез дългосрочните договори с ВЕИ-тата. Другият сценарий е не вдигаме цената на тока и НЕК фалира. Кой има интерес тя да фалира?”, попита Дончо Дудев. "ДКЕВР е маша в ръцете на енергийната мафия и на политиците. Там трябваше да седят Бойко Борисов, Румен Овчаров, Иван Костов, Сергей Станишев. Тях трябваше да замерваме, но ще стигнем и до тях”, на мнение е Дудев. „Трябва да се замислим дали нашата система не произвежда престъпници. Никой от тях не поемат отговорност”, коментира Янко Петров. „Ние сме безсилни, обиколихме всички институции. Българските депутати и министри не решават проблеми, а ги чакат да отшумят”, допълни той.


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване