09/26/14 03:01
(http://pik.bg)

Убиха куция вълк, страшилището на Чипровци!

Убиха куция вълк, страшилището на Чипровци!

Ловната дружинка в Чипровци отстреля опасен вълк, който кръстосваше от месеци района и разкъсваше кучета и домашни животни. Преди време звярът бил ранен от ловци и накуцвал. Въпреки това от пролетта досега успя да разкъса и изяде десет ловни и осем овчарски кучета.

Вълкът мъстеше на ловците, които го осакатиха, и на овчарите, които постоянно го дебнеха, твърдят местни хора. Вълк да яде кучета е вид канибализъм и се среща изключително рядко в природата, казаха ловци. Хищникът дебнел по цял ден в гората сами мъже с четириноги помощници. Звярът обаче не е нападал хора, а само пазачите им.

Ловците на няколко пъти устройваха засади на сивия разбойник, но той все се изплъзваше. В края на миналата седмица вълкът направил грешката да отмъкне овца от кошара и авджиите направили засада наблизо. Кучетата надушили дирята на врага и го подгонили. Звярът изскочил пред дулото на строителя Георги Георгиев, който го повалил с един точен изстрел.

Ликвидираният единак бил изложен на площада в Чипровци за успокоение на стопаните. “Вълкът се оказа млад - четири-петгодишен, с рана от куршум на левия преден крак. Беше по-черен от нормалното и може да е бил кръстоска с овчарско куче. Но беше доста озлобен и пакостлив и добре, че го спряхме”, разказа точният стрелец.

 

Източник: "Труд"

 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване