09/27/14 16:57
(http://pik.bg)

Даниела Дариткова: Необходима е още една актуализация на бюджета на НЗОК

Даниела Дариткова: Необходима е още една актуализация на бюджета на НЗОК

Категорично ще е необходимо да се актуализира още веднъж бюджетът на Касата, за да се успокои системата и за да могат да се гарантират както болничните услуги, така и потреблението на лекарствени препарати и в извънболничната помощ. Това каза в предаването „Метроном” на Радио "Фокус"-Смолян Даниела Дариткова, кандидат за депутат от ПП ГЕРБ от Смолянска област.

„Смятам, че преразходът в другите пера на здравноосигурителните плащания, т.е. първична помощ, специализирана помощ, изследвания, се движи горе-долу в рамките на предвиденото за годината, но категорично разчетите трябва да се актуализират и ние сме казали, че това ще бъде един от първите ни ангажименти, ако имаме възможност да влезем в управление”, каза д-р Дариткова. По думите й, за да се успокои системата трябва да се прецезира и актуализира бюджетът на Касата, а за следващата година да се направи един много обстоен и адекватен анализ на разходите, на неефективните средства, които се насочват в една или друга посока, за да може за следващата година бюджетът да бъде адекватно разчетен така че, не само да се увеличават средствата, но и ефективността от тези вложени средства да е ясна и видна. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване