09/27/14 16:35
(http://pik.bg)

Повече българи почивали в Гърция през тази година

Повече българи почивали в Гърция през тази година

Лятото определя като хитова дестинация Гърция, където броят на излезлите българи надхвърли 34,6% повече в сравнение с миналата година, каза Румен Драганов, председател на Института за анализи и оценки в туризма, съобщава "Фокус". Другите предпочитани дестинации са Турция като съседна държава и европейски дестинации като Италия и Испания.

Драганов поясни, че в годишен план извън България излизат между 3 и 3,2 милиона души. Около 3,7 милиона пък са българите, които са били по Черноморието като организирани туристи през това лято и значителен брой, които са ползвали своите имоти - втори дом – отсядане при близки, роднини и приятели, и други форми на туризъм, включително използването на определени райони от Черноморието за екологичен туризъм.

„Хитът между българите беше насочен в две дестинации като модни – Лозенец и къмпинг „Градина”. Като масово посещение най-предпочитаният туристически курорт е Албена поради добрите условия, които предоставя за семейства с деца, Поморие, който също е свързан със семейства с деца, и курортите по Южното Черноморие”, подчерта Румен Драганов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване