09/27/14 16:12
(http://pik.bg)

Пострадало при катастрофа 16-годишно момиче обречено да остане инвалид (снимки)

Пострадало при катастрофа 16-годишно момиче обречено да остане инвалид (снимки)

Пострадало при катастрофа момиче е обречено да остане инвалид за цял живот. 16-годишната Тайбе Сабри стана жертва на пътен инцидент между селата Бата и Белодол на 26 август т.г., съобщава "Флагман". Момичето претърпя две тежки операции на гръбначния стълб в бургаската болница, но за лечението й трябват още пари, а родителите й нямат, разказаха нейни близки.

Катастрофата стана в края на август т.г.. Тогава 20-годишната Фатме Мустафа загуби контрол над автомобила „Деу Ланос”, който полетя в 5 метрова пропаст. С нея пътуваше приятелката й и братовчедка Тайбе. Откъсната мантинела от пътя се стовари върху Фатме и тя загина на място.

Тайбе се бори за живота си дни наред, сега пред нея стои голямо предизвикателство – да може да проходи отново. Родителите й живеят в с. Белодол и са много бедни. Баща й Лютфи отправя призив към всички, които могат да помогнат на 16-годишната му дъщеря.

Към инициативата се включи и 45-годишният маратонец Хасан Мехмед от с. Белодол.
„Аз съм готов да бягам 30, 40 или 50 км, за каузата, искам да помогна! Знам, че няма да я излекувам с маратон, но се надявам инициативата за Тайбе да получи по-голяма популярност”, каза Хасан.


Тайбе преди трагедията 


Колата на двете момичета полетя в 5-метрова пропаст

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване