09/28/14 10:27
(http://www.klassa.bg/)

Бареков: Страхувам ли ви, г-н Местан?

 Обидите по мой адрес и поставянето на диагнози очевидно е заболяване, от което страда лидерът на ДПС Лютви Местан. Страхът от „България без цензура“ и от мен в очите на ДПС се вижда от цялото общество.

Така кандидатът е коментирал лидерът на коалиция „България без цензура“ Николай Бареков нападките на председателя на ДПС по повод намерението на ББЦ да блокира границата с Турция.

„Г-н Местан самосугестирате се в мен все едно виждате отмъщението за всички беди и злини, които вашата партия и старите политици на прехода стовариха върху българския народ. Страхувам ли Ви, г-н Местан?“, пита Бареков, цитиран от пресцентъра на ББЦ.

„Купихте циганите и изместихте „България без цензура“ от заслуженото трето място на Европейските избори, но сега и купените гласове на турски граждани няма да ви стигнат, ако българският народ масово се обедини в подкрепа на моята патриотична кауза – да ви измета завинаги от политическата сцена“, допълнил той.

По думите на Бареков блокадата на границата с Турция не е етнически и религиозен акт и нито посяга на религиозния празник, нито на търговските и икономически връзки с Република Турция.

„Нашата блокада има за цел да спре подготвяната от Вас мащабна измама – фалшификация на вота в Република Турция“, обяснил лидерът на ББЦ.

„Що се отнася до това, че ме сравнявате с Тодор Живков, трябва да знаете, че и други го правят, но за разлика от Вас това са честни и добри хора, които с носталгия си спомнят времето, когато вашата партия не съществуваше“, посочил още Бареков.

Той предизвика лидерът на ДПС на публичен дебат и обяви, че иска да докаже с факти и аргументи как ДПС спекулира с чувствата на българските турци и мами западните ни партньори.

„Искам да видя как ще погледнете в очите хилядите български тютюнджии, които оставихте гладни тази зима, а децата им нямат обувки, за да отидат на училище“, подчертал още лидерът на ББЦ.

„Три са конкретните мерки, с които завинаги ще извадим ДПС и Реформаторския блок (Касим Дал) от властта. Първо, въвеждане на образователен ценз за гласуване и отнемане на българските паспорти на всички граждани на Република Турция, които не успеят да издържат писмен и устен изпит по български език на ниво осми клас. Второ, всеки млад мъж, навършил 18 години, роден в Република Турция, който желае български паспорт, да е длъжен да отбие една година наборна военна служба в българската армия. Трето, въвеждане на забрана за разкриване на изборни секции специално на територията на Република Турция и разкриване на секции извън територията на Европейския съюз само там, където има традиционно българско етническо население“, обяснил Бареков, цитиран от пресцентъра на партията му.

В предаването на Милен Цветков по Нова ТВ той призна, че го боли, защото покрай предизборната кампания няма време за двамата си сина.

„Не мога да разхождам синовете си свободно в парка заради злобата към мен. Вечерите, когато съм сам, както беше преди ден в Силистра, са тъжни. Мъчно ми е, че не съм с децата. Бих посветил следващите година-две на тях, ако народът реши да ме остави в опозиция. Срам ме е, че в момента нямам и една свободна минута за децата си. Това ми е голяма болка“, призна той в ефира на Нова ТВ.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване