09/28/14 10:22
(http://www.klassa.bg/)

Дайнов: Щом кампанията е тиха, значи властта е договорена

 Има един принцип – ако една кампания е тиха, значи властта вече е договорена. Политиците говорят помежду си, а не на нас, защото важното е те да се договорят.

Това заяви политологът Евгений Дайнов в предаването „Кастинг 240“ на Нова ТВ.

„Всички знаят, че Борисов ще спечели. Кой е луд в тази обстановка да се повдигат въпросите за реформи“, запита политологът.

„В тази кампания никой не говори против никого.

Причината е проста - година и половина ние сме в предизборна обстановка.

Всеки си пази електората и резултатът е горе-долу предизвестен“, коментира социологът Андрей Райчев.

Той смята, че след 5 години липса на реформи в страната, няма как да не се направят реформи – „или ще се случи нещо с банковата система, или ще затворят болници. Това няма как да не го осъзнаят“.

„Сега кампанията тече не само вяло, но и доста приглушено, с премерени приказки на политическите лидери един към друг. Защото по-лесното е това, което ще се случи на 5 октомври,

по-трудното е онова, което ще се случи от 6 октомври нататък

и вероятно много от тях знаят, че не трябва да горят мостове, по които трябва да минат“, заяви от своя страна журналистът Валерия Велева.

„Ясни са подавките на Борисов, че ще подкрепи БСП в името на стабилността. Най-шокиращата коалиция би била ГЕРБ-БСП, но тя в момента би била най-разумната от гледна точка на тежките реформи, които предстоят да бъдат взети в страната“, категорична бе Велева.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване